HDR Fotografie

Het menselijk oog heeft een enorm bereik van zwart tot wit in alle diversiteiten. Een foto- of een videocamera heeft een veel kleiner bereik. Om toch foto’s met een groter bereik te kunnen maken kun je gebruik maken van HDR.

HDR staat voor High Dynamic Range.; een groot dynamisch bereik. Omdat het niet mogelijk is om met 1 foto het volledige bereik van donker tot licht vast te leggen is het noodzakelijk om dit te verdelen over meerdere foto’s. Veel toestellen hebben een functie om enkele foto’s direct achter elkaar te maken met een gewijzigde belichting. Deze foto’s worden samengevoegd tot 1 HDR foto waar alle informatie in zit. HDR-software zorgt er voor dat de juiste elementen in de foto kunnen worden weergegeven.

In onze HDR Workshop leren we je zelf de meest geweldige HDR foto’s te maken.

Geef een reactie